Vak410 in andere tijden. © Pro Shots

Een aantal seizoenkaarthouders heeft donderdag een mail gekregen van Ajax. Het gaat om supporters die vorig jaar op Vak410 een plek hadden. In de mail staat de bevestiging van de straf, in april 2016 opgelegd door de KNVB. Alle fans van dat sfeervak mogen niet naar de komende klassieker in april 2017.

Op zondag 7 februari 2016 waren er spandoeken zichtbaar op Vak410 en werd een pop, lijkend op keeper Kenneth Vermeer, over de balustrade van de tweede ring gehangen. Na vooronderzoek deed de voetbalbond een schikkingsvoorstel aan Ajax. De club accepteerde 8 april dit schikkingsvoorstel van de KNVB.

Onze reactie als Supportersvereniging Ajax was toen en is nog steeds dat we het logisch vinden dat de voetbalbond optreedt tegen dit soort misdragingen. Alleen zijn wij sterk voorstander van dadergerichte aanpak en tegen collectieve straf, zoals die nu wordt uitgevoerd.

Ajax reageerde na de incidenten dat zij gericht de daders proberen op te sporen en te straffen. Alle faciliteiten van Vak410 werden ingetrokken voor de rest van het seizoen. De seizoenkaarten van de betreffende supporters worden nu geblokkeerd en zij mogen geen losse kaarten kopen voor de klassieker op 2 april in de Arena.

De meeste ‘ex-Vak410’ers’ hebben inmiddels een andere plek toegewezen gekregen in het stadion. De verhuizing van het vroegere Vak410 naar de staantribune op Zuid eerste ring is nog in volle gang.

Het zou kunnen dat supporters die vorig seizoen géén seizoenkaart hadden op Vak410 wel een mail hebben gekregen dat Ajax hun kaart blokkeert voor Ajax - Feyenoord. Het gaat om supporters met een seizoenkaart voor vak 425, net naast het sfeervak. Ajax gaat ervoor zorgen dat deze supporters wel gewoon naar de wedstrijd kunnen en zij zullen hierover bericht ontvangen.

Reacties