Alles blijft hetzelfde, maar tegelijkertijd is er ook zo veel anders. © Pro Shots

De Ajacieden stappen gewoon het veld op om lekker te voetballen, ook in Gelsenkirchen moet de vijfsecondenregel worden uitgevoerd. Alles moet hetzelfde blijven, maar tegelijkertijd is er ook zo veel anders? Ajax staat op de drempel van de halve finales en Peter Bosz blijft gewoon aanvallen.

Door Kevin Van Nunen

Althans, dat aanvallen is de bedoeling. Maar de technische staf van Ajax is er ook zeker op beducht dat Schalke 04 uit de startblokken schiet. Die Königsblauen hebben nog een kans om iets van hun seizoen te maken en daarvoor moet donderdag, in de Veltins Arena, alles kloppen.

“Ik vind dat je altijd van je eigen kracht moet uitgaan,” stelt Bosz hier tegenover. “Dat doen we al het hele seizoen en dus doen we dat morgen ook. Maar de vraag is: komen we aan voetballen toe of worden we achteruit gedwongen? Schalke moet, wij moeten daarop anticiperen.”

“We hebben een duidelijke manier van spelen, maar onze manier van spelen heeft ook te maken met een tegenstander. In dit geval Schalke. Kunnen we vooruit, of worden we achteruit gedwongen,” vraagt Bosz zichzelf hardop af. 

Alle lovende kritieken is de trainer alweer vergeten. De vis is al verpakt in alle prachtige verhalen over de winst en het goede spel, op een prachtige avond in de Amsterdam Arena. Is dat de grote valkuil? “Als we ons erdoor laten leiden wel, maar dat zijn we niet van plan. We weten heel goed dat dit een andere wedstrijd kan worden.”

Bosz wilde niet zeggen welke spits hij opstelt, maar alles wijst op Bertrand Traoré. De Burkinees deed het vorige week prima en Kasper Dolberg moest tegen sc Heerenveen (5-1) negentig minuten spelen terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was. De Deen was pas net hersteld van een liesblessure. 

Reacties