Kolbeinn Sigthórsson is na maandenlang revalideren weer hard aan het trainen met de groep. In Rio de Janeiro komt de IJslander weer helemaal tot leven. En dat komt vooral door het gevoel weer onderdeel te zijn van de selectie. "Ik voel dat ik goed mee kan doen op de trainingen, het ziet er goed uit op dit moment", zegt hij op de clubwebsite.

Het mag geen nieuws zijn dat Sigthórsson een blessurerijk verleden kent. Zijn schouder was het laatste ongemak, iets waar hij wel vaker last van had. Vier maanden geleden ging hij onder het mes. "Nu zit het wel goed met mijn schouder. Ik doe wel extra krachttrainingen om het sterker te maken. Maar ik ben heel blij hoe de laatste maanden zijn gegaan. De revalidatie zou ongeveer vier maanden duren en dat was ook zo. Ik zit goed op schema."

Groepstraining
De week van het trainingskamp in Rio de Janeiro is de eerste week waarbij Sigthórsson volledig terug is in de groep. "Voor de kerstdagen heb ik tijdens twee trainingen alleen pass- en trapoefeningen meegedaan met de groep. Deze week heb ik alles mee kunnen doen. Ik voel niet veel vermoeidheid door de trainingen. Het is lekker dat ik nu op hetzelfde niveau kan spelen als de rest van de jongens. Ik ben hartstikke blij dat ik terug ben in de groep en weer intensief kan meetrainen."

Tweede seizoenshelft
Wedstrijdritme heeft de spits nog niet, maar Sigthórsson is realistisch genoeg om te bedenken dat hij eerst rustig op moet bouwen. "Ik bekijk het van dag tot dag. Natuurlijk heb ik wedstrijdritme nodig. Als deze week verder goed verloopt, hoop ik op de bank te zitten tegen Feyenoord."

In de tweede seizoenshelft wil hij zo snel mogelijk wedstrijden gaan spelen. Alles om om zijn ploeggenoten te helpen. "Er komen weer belangrijke wedstrijden aan. We kunnen en mogen geen punten verspillen. Het is belangrijk om een fitte groep te hebben, want je hebt iedereen nodig. Verder staan we er in de competitie, beker en Europees goed voor. Ik heb alle Champions League-wedstrijden helaas gemist, daarom ben ik blij dat ik klaar ben voor het avontuur in de Europa League."

 

Reacties