Schitterend! Kippenvel! © Pro Shots

Vergeet ‘Jackie! Jackie! Jackie!' Ja, het radiocommentaar van Jack van Gelder en co. op weg naar de Champions Leaguewinst in 1995 was legendarisch. Maar we hebben een nieuwe favoriet, in ieder geval voor even. Jeroen Elshoff en Arman Avsaroglu gingen goed los bij de 3-1 van Nick Viergever.

“Jaaaaaaaaahhaaaaaaa! Het is daar dan toch Viergever! Ohohoooo! Doelpunt Ajax! Doelpunt Ajax! Doelpunt Ajax! En het is inderdaad, hij blijft geblesseerd achter volgens mij, Nick Viergever. Het is een zooitje op het veld, de wissels van Ajax rennen het veld in om te juichen bij Klaassen die naar de hoek is gerend.”

“Hoe die erin zit, maakt niet uit. Maar hij zit erin! Ajax maakt 3-1! En Ajax staat nu ineens toch in de halve finale van de Europa League! Het is een flipperkastgoal van Viergever. Het is een groot wonder. En nu ineens moet Ajax tien minuten overleven. 3-1 is genoeg, 4-1 zou weer niet genoeg zijn. Wow!”

We dachten: we tikken het commentaar bij de 3-1 even woord voor woord uit. Dat verdienen de twee commentatoren van Langs de Lijn wel. Want we krijgen kippenvel als we ernaar luisteren.

Het commentaar bij de 3-2 is net zo goed mooi. Luister maar hieronder!

Reacties