Deze Ajacieden hebben waarschijnlijk iets om zich op te verheugen. © Pro Shots

Waar Oranje de onmogelijke opdracht heeft dinsdag met 7-0 te winnen van Zweden, gaan de Denen zich opmaken voor de play-offs. Het WK lonkt voor Lasse Schöne en Kasper Dolberg. Een gelijkspel (1-1) was genoeg om tweede te blijven in Groep E.

Beide Deense Ajacieden stonden niet in de basis tegen Roemenië. Dat gold uiteraard wel voor Christian Eriksen, die de laatste tijd in geweldige vorm steekt en belangrijk is voor de nationale ploeg van trainer Age Hareide. Hij verkoos Niklas Bendtner boven Dolberg en de cult-spits leek in de eerste helft al snel de play-offs veilig te stellen. Zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd.

In de tweede helft kon de Deense aanhang in het Telia Parken Stadion toch nog met de handjes de lucht in. Eriksen schoot een strafschop met weinig overtuiging half onder keeper Ciprian Tatarusanu door, maar de bal had voldoende vaart voor de 1-0.

De Denen leken een makkelijk avondje tegemoet te gaan toen Cristian Genea zijn tweede geel van de avond kreeg en kon vertrekken. Het tegendeel was waar; met tien man konden de Roemenen via Ciprian Deac de gelijkmaker produceren - vlak voor het einde van de wedstrijd.

Dolberg (70ste minuut) en Schöne (83ste minuut) waren toen al in het veld gekomen. De Ajacieden konden het mini-feestje, dat hoort bij het behalen van de play-offs voor het WK, met de andere ploeggenoten gepast vieren.

Reacties