Sar heeft gelijk: alle verhalen over Ajax zijn heerlijk om te lezen. © Pro Shots

Ajax staat weer op de kaart! We zijn niet langer het lachertje van Europa na weer eens een vroegtijdige uitschakeling. Nee, er kijken woensdag miljoenen mensen naar Ajax. Die mooie club met al die jonge talenten. Precies die gedachte vindt Edwin van der Sar het mooiste van alles.

“Dat is misschien wel het mooiste compliment: dat Europa weer praat over Ajax,” deelt Van der Sar in een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat gevoel moet woensdag bekroond worden met die beker. Prijzen, daar gaat het om.”

Ajax greep al naast de landstitel en hoewel deze spelersgroep het verdient de boeken in te gaan, moet er wel eventjes van een club als Manchester United worden gewonnen. Of is het seizoen sowieso al geslaagd? “Na een nederlaag zal ik donderdag waarschijnlijk zeggen van niet.”

“Later denk ik daar iets anders over. Wat hoe dan ook blijft staan: we hebben op de Ajaxmanier mooie dingen laten zien in Europa. Dat is de laatste jaren te weinig gebeurd. Aan ons de komende jaren om te bewijzen dat dit geen incident is. Maar eerst woensdag.”

Overigens verzacht het verliezen van een finale de pijn bij Van der Sar niet omdat zijn oude club Manchester United dan met de cup staat te zwaaien. “Hou op. Een finale is alleen mooi als je hem wint.”

De finale was eind augustus sowieso nog ver weg, maar dit was ook het moment waarop Ajax met 4-1 van het veld werd geblazen door FK Rostov. Er is sindsdien veel gebeurd, heel erg veel.

Van der Sar: “Ik had tijdens die wedstrijd een verplichte barbecue van de Uefa en was niet in Rusland. Maar ik kreeg steeds minder trek. Van collega-bestuurders ontving ik bemoedigende schouderklopjes. Dat is het laatste wat ik wil.”

Grote kans dat Van der Sar in Stockholm opnieuw op zijn schouder wordt getikt door diverse bobo’s, maar dan om namens Ajax complimenten in ontvangst te nemen.

Reacties