We schatten zomaar in dat dit het laatste Ajaxdoelpunt van Sánchez was. © Ajax Images

Was het anders gelopen als Davinson Sánchez zaterdagavond in Almelo gewoon mee had gedaan? We zullen het nooit weten. Feit is dat de verdediger niet meedeed tegen Heracles. Marcel Keizer koos er zelf voor om Sánchez niet mee te nemen. De reden: de verdediger was niet gemotiveerd.

Door Niels Pach

Het gebrek aan motivatie kwam volgens Keizer niet alleen door de transferperikelen. “Het had ook te maken met het kunstgras,” legde Keizer uit tijdens het persgesprek na Heracles - Ajax. “Hij heeft de afgelopen week minder getraind omdat hij last had van zijn knie en vorig seizoen had hij ook een paar slechte ervaringen met kunstgras.”

Toch is de kans groot dat als Tottenham Hotspur zich niet had gemeld Sánchez gewoon had gespeeld, want een dag voor de wedstrijd trainde hij nog gewoon mee. Sterker nog, hij zat gewoon bij de selectie die vrijdag door Ajax werd gecommuniceerd. Toen speelde het feit dat Heracles op nepgras voetbalt dus nog niet.

Dus zal de hoofdreden toch echt wel de mogelijke transfer zijn. Dat gaf Keizer ook voor de wedstrijd al als reden op. “Marc Overmars en ik hebben allebei contact met Davinson gehad over de zaken die rondom hem spelen. Natuurlijk hoop ik dat hij bij Ajax blijft, maar vanavond spelen we zonder hem. Ik wil alleen spelers mee die 100% focus hebben op Heracles - Ajax.”

Sánchez had die focus blijkbaar niet. “Hij was niet gemotiveerd,” zegt Keizer zelfs. Toch heeft de trainer nog geen afscheid genomen van de Colombiaan. “Het kan dat hij donderdag speelt,” sluit Keizer de persconferentie af.

Reacties