We kunnen ons zomaar voorstellen dat je zaterdag druk was met andere dingen. Het WK voetbal of zaterdagse activiteiten kunnen dan zomaar voorrang krijgen boven een oefenduel van Ajax. Geeft niks, blijft onder ons. Je kunt het goedmaken door de samenvatting even te checken.

Als je de highlights van Ajax - FC Steaua Boekarest checkt, ben je weer helemaal bij. Hou even in je achterhoofd dat Ajax nog altijd de halve basisploeg mist en Erik ten Hag op het veld goede dingen zag gebeuren. Met die voorkennis kijk je toch anders naar de beelden.

Wat ook wel duidelijk wordt op basis van de samenvatting: Carel Eiting was lekker bezig. Het valt nog moeilijk te zeggen of de middenvelder zijn kans aan het grijpen is, maar veel ging tegen Steaua via Eiting en de sleep waarmee hij een Roemeen het bos instuurde, leverde terecht applaus op.

Het grootste deel van de hoogtepunten komt uit de eerste helft. Zoals wel vaker met oefenpotjes daalt het niveau zodra het grote wisselen begint. Dat was ook in Hattem het gevoel. Maar tot de grote wisseltruc begon, was Ajax best leuk om naar te kijken.

Slechts het neusje voor de goal ontbrak af en toe, anders was er waarschijnlijk gewonnen. Daar mag Erik ten Hag mee aan de slag op het trainingsveld. Ondertussen tellen we af naar de heenwedstrijd tegen Sturm Graz. Nog een kleine drie weken te gaan!

Reacties