Je mag de 14 kilometer ook lopen met shirt en schoenen aan. © Ajax Images

Ajax en de Cruyff Foundation organiseren 25 april een hardloopwedstrijd ter ere van Johan Cruijff. Ajax’ grootste voetballer aller tijden zou die dag 70 zijn geworden. De afstand van het wedstrijdje is 14 kilometer, maar da’s logisch.

De Cruyff Foundation 14K Run is een zogenaamde Social Run. Het gaat dus vooral om plezier en niet om wie de snelste is, dat idee. De start is bij de Amsterdam Arena, de finish in het Olympisch Stadion.

“Via een route van exact 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff eindigt de run in het Olympisch Stadion. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff,” schrijft Ajax op het digitale thuis.

Vind je 14 kilometer te lang? Geen paniek! Er wordt ook een parcours van 5 kilometer uitgezet en voor kinderen is er een Kids Run. Deze routes starten en eindigen in de Arena.

Al het geld dat wordt opgehaald, gaat naar de Cruyff Foundation. Met dat geld kunnen weer verschillende projecten worden gefinancierd.

Zodra er meer bekend is over de parcours en wanneer je je kunt inschrijven, vind je de informatie op www.cruyff-foundation14krun.nl. Nu is er nog niks te vinden op die pagina, dus het is voor nu een kwestie van onthouden. In de tussentijd kun je mooi beginnen met trainen.

Reacties