Afgelopen zondag wandelden 130 jonge Ajaxfans de Arena in. Zij hebben zich aangemeld voor ons Ajax Jonge Schare FiFA-toernooi. Het resultaat? Een toffe middag vol ‘skillmoves’.

Een speciaal ingerichte FIFA18 hal in het stadion staat vol tv-schermen en Playstations 4. Ajax’ e-gamers Koen Weijland en Dani Hagebeuk zijn uiteraard van de partij om de Jonge Schare leden welkom te heten. Natuurlijk hebben zij ook tal van goede tips voor de deelnemers.

Het toernooi is razend spannend en veel deelnemers zijn flink aan elkaar gewaagd. De ene na de andere mooie aanval wordt met zwetende handjes uit de controllers van de Playstation geperst. Links en rechts is er gejoel en gejuich bij alweer een mooie treffer of razendsnelle combinatie. Uiteindelijk blijven er vier finalisten over.

Halverwege het evenement komen Justin Kluivert, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt een kijkje nemen. En natuurlijk niet zomaar! De vier finalisten Gianni Vermeulen, Sven van Lierop, Max Engberink en Desley de Vliegh mogen namelijk met hun helden een potje FIFA spelen op het grote scherm.

Een van de twee finales gaat tussen Team De Ligt en Team Kluivert, waar Van de Beek toekijkt en ongevraagd commentaar geeft op zijn ploeggenoten. Als Kluivert een goede kans mist, moet Van de Beek lachen: “In het echt mis je die één op één kansen ook altijd.” Kluivert reageert direct gevat op de middenvelder: “Nee jij dan Donny, in dit spel lijdt je altijd balverlies. Best wel realistisch!”

De finale eindigt met Matthijs de Ligt die een vrije trap met zijn digitale zelf neemt. De bal gaat ruim over. Gejoel in de zaal. Team Kluivert wint en de Ajacied geeft zijn teamgenoot Desley de Vliegh een dikke boks.

Een glimmende Desley laat na afloop trots zijn winnaarsschaal zien: “Ik heb echt een toffe dag gehad, supergaaf om dit mee te maken. Deze schaal krijgt een mooi plekje!” 

Iets verderop staan twee grote Van de Beek-fans. De twee meiden zijn speciaal gebleven voor de middenvelder. Het duo, volledig gestoken in roodwit, is al vroeg uitgeschakeld. “Maar we gaan echt niet naar huis voor we Donny hebben gezien,” klinkt het giechelend.

Uiteraard komt dat goed, want er is natuurlijk nog even tijd voor handtekeningen en selfies. De 13-jarige Luc is er maar wat blij mee: “Ik heb van alle drie de spelers een handtekening,” zegt hij met grote ogen tegen zijn vader, terwijl hij zijn Ajaxshirtje met krabbels trots laat zien.

Bekijk snel het filmpje of de foto's hieronder.

Reacties