Dolberg of Huntelaar...? Wie staat er woensdag? © Pro Shots

Puzzelen. Flink puzzelen. Dat is waar Erik ten Hag in aanloop naar het belangrijke treffen met Sturm Graz mee bezig is. Welke elf namen zet hij op het wedstrijdformulier woensdag? De coach lijkt er nog niet helemaal uit.

En dat laatste is ook niet zo gek. Donderdagmiddag speelde een groot deel van de beoogde basisopstelling tegen Wolverhampton Wanderers. Het werd 1-1.

Moeten we ons blindstaren op die uitslag? Nee. Toch is de vraag terecht of Sturm Graz niet te vroeg komt... Staf en spelers hebben nog flink wat werk te verrichten, zoveel is wel duidelijk. Tegen de Wolves oogde de ploeg op momenten wat lusteloos en niet iedereen leek even scherp. Maar is dat gek na een intensieve trainingsweek?

“Er is keihard getraind en dat hadden we in de opbouw ook nodig,” legt Ten Hag uit in gesprek met De Telegraaf. “Nu zullen we gas terugnemen. Ik weet zeker dat de spelers woensdag veel frisser zullen zijn. Er zijn nog wel drie, vier of vijf posities waarover ik twijfel richting het duel met Sturm Graz.”

Twijfelgevallen zijn er inderdaad genoeg. Zo zijn Daley Blind en Nico Tagliafico pas net ingestroomd en Dusan Tadic sluit zondag pas aan. Verder kon Erik ten Hag tegen de Wolves geen beroep doen op Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Max Wöber. Oh, en dan zijn er ook nog spelers als Donny van de Beek en Frenkie de Jong die net terugkomen van blessures. Kasper Dolberg lijkt ook nog op de weg terug en Zakaria Labyad is geschorst voor woensdag. Kortom: puzzelen dus.

Ten Hag is er niet verbaasd over. “Ik wist van tevoren dat ik richting Sturm Graz nog een koffer vol met vraagtekens zou hebben. Maar het belangrijkste is dat we nu mensen richting die negentig minuten hebben kunnen brengen. We zullen niet de absolute topvorm hebben, maar dat heeft geen enkele ploeg op dit moment.”

Reacties