Huntelaar had ook interesse, maar Ziyech stond de bal niet af. © Pro Shots

Hakim Ziyech miste binnen een week twee penalty’s, Ajax benutte er van de laatste negen slechts vier. Dat zijn geen cijfers om over naar huis te schrijven. Gevolg van deze misser is dat de ogen zich richten op Klaas Jan Huntelaar.

Uiteraard werkt Ajax met een lijstje, voor het geval er een penalty wordt gegeven. Lasse Schöne stond lange tijd bovenaan dat lijstje, maar nu niet op het veld en bovendien begin je na een misser weer onderaan. Dat overkomt Ziyech dus nu.

Het lukte de spelmaker niet om Diederik Boer te passeren. “We gaan het er van de week over hebben,” meldt Marcel Keizer tegenover Ajax Life. “Als Hakim zich goed voelt, kan hij hem nemen, al zal Klaas Jan dat ook best gewild hebben.”

Waren er geen harde afspraken gemaakt dan? “Uiteraard Hakim,” reageert Keizer. Het klinkt een beetje vaag, maar we vermoeden dat Ziyech bovenaan het lijstje stond. Dat was zaterdagavond tijdens Ajax - PEC (3-0) althans. Of dat nog steeds zo is, weten we niet.

“Dit was qua penalty’s niet mijn week, ik miste ook al een belangrijke voor Marokko. Het doelpunt even later voelde daardoor wel een beetje als revanche. De volgende penalty schiet ik gewoon binnen,” kondigt Ziyech vast aan. “Ik weet niet waar het aan lag. Ik kies meestal mijn hoek al voordat ik mijn aanloop begin, maar Diederik Boer lag in de goede hoek.”
 
Wie weet horen we in aanloop naar ADO Den Haag - Ajax meer over het lijstje van penaltynemers.

Reacties