Heeft Viergever zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld? © Ajax Images

Hij was net op de weg terug, had er al een wedstrijd met Jong Ajax op zitten, maar raakte maandag toch weer geblesseerd op de training. We kunnen gerust stellen dat het Nick Viergever niet mee zit dit seizoen.

Ajax laat via de officiële kanalen weten dat de verdediger vermoedelijk schade aan de rechterenkelband heeft opgelopen, waardoor hij de komende weken sowieso niet inzetbaar is. Je kunt je afvragen of we Viergever überhaupt nog in actie zien onder Erik ten Hag.

Later deze week meldt Viergever zich bij de artsen, waar zijn enkel nog eens flink onder de loep wordt genomen. Dan moet er ook meer helderheid komen over de precieze aard van zijn blessure en hoe lang het herstel vergt.

Het is een nieuwe tik voor de man die net was hersteld van een scheurtje in het bot van dezelfde enkel, waar het nu dus weer mis mee is. In november 2017 kwam Viergever voor het laatst in actie voor Ajax, tijdens het uitduel met NAC (0-8).

Heeft Viergever zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld? Het kan allemaal zomaar. Een nieuw contract was vanuit de clubleiding geen optie en met een aflopende op zak, loopt hij komende zomer dus gratis de poort uit. Naar verluidt staat PSV hem daar al gretig op te wachten.

Reacties