Wie vraagt hoe het met Nicolai Boilesen is, krijgt meestal te horen dat het goed gaat. Niet alles gaat goed, maar hij werkt hard aan zijn herstel en is op de weg terug. Marc Overmars laat nu een ander geluid horen. Ajax maakt zich zorgen om Boilesen.

Linkerflank
Overmars heeft aan Sporten.dk een uitgebreid interview gegeven, waarin natuurlijk veel aandacht is voor de Deense Ajacieden. Met de ene Deen gaat het beter dan met de andere. Boilesen valt in die laatste categorie.

"Natuurlijk maken we ons zorgen om Nicolai," aldus Overmars. "Hij is nu bijna veertien maanden geblesseerd en dat is verschrikkelijk. Verschrikkelijk voor hem, verschrikkelijk voor Ajax. Op dit moment weten we niet wanneer hij er klaar voor is zijn rentree te maken."

"Zelfs de dokteren weten dat nu niet," vervolgt de voetbaldirecteur. "We hopen op het beste en blijven in Nicolai geloven. Anders hadden we zijn contract ook niet verlengd juist op een moment dat hij worstelt met een flinke hamstringblessure."

Boilesen verlengde zijn contract bij Ajax in juli, nota bene op vrijdag de dertiende, tot medio 2016. Op de laatste openbare training, afgelopen vrijdag, was Boilesen niet van de partij. "Nicolai heeft een zware training achter de rug met Jong Ajax en deed rustig aan," verklaarde Frank de Boer naderhand.

De Ajaxspeler liep zijn blessure op in september 2011, tijdens een sprintduel in de uitwedstrijd tegen PSV. Boilesen maakte in februari 2012 zijn rentree en mocht direct in actie komen tegen Manchester United, maar kreeg daarna nieuwe terugslagen.

Sindsdien neemt hij uitgebreid de tijd voor zijn herstel. Verschillende keren verschenen al berichten dat Boilesen binnen twee of drie weken weer volop zou meetrainen of zelfs terugkeren, maar daar is het tot nu toe niet van gekomen. "2013 moet mijn jaar worden," luidt de laatste uitspraak van Boilesen zelf.

Ondanks alles houdt Overmars hoop op een rentree. "Het zou geweldig zijn als de linkerflank bij Ajax de komende jaren bestaat uit drie Denen; Boilesen, Lucas Andersen en Viktor Fischer."

Reacties