De eerste selfie is binnen. © Pro Shots

De opvolger van Kenny Tete werd vrijdag door Ajax gepresenteerd en luistert naar de naam Luis Orejuela. Tijdens een kennismakingsgesprek met AjaxTV werd hem gevraagd naar zijn eerste indrukken. “Het is een immens geluk”, was de strekking.

“Ik ben een rechtsback en heel snel. Daarnaast houd ik van aanvallen en heb ik een goed schot”, antwoordt Orejuela wanneer hem gevraagd wordt naar een korte omschrijving van hem als speler. Ook geeft hij aan direct inzetbaar te zijn wanneer alle papieren in orde zijn.

Onder de indruk van zijn nieuwe club zegt hij: “Het is zo’n grote en belangrijke club in Europa. Daar hoop ik van te profiteren. Het is een immens geluk.” Dat er bij Ajax sneller gespeeld wordt dan in Colombia erkent hij: “In Colombia gaat het ietsje langzamer, maar ik ga goed op mijn trainers en collega’s letten en dan denk ik dat ik me snel kan aanpassen.”

Bij Ajax treft Orejuela twee landgenoten, te weten: Davinson Sanchez en Mateo Cassiera. Beide spelers zijn bekenden van de kersverse aanwinst.

 

Reacties