Frank de Boer maakte na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Steaua Boekarest een enigszins opgeluchte indruk. "Ik heb een goed Ajax gezien, maar ook een goed Steaua."

Volhouden
"Het was maar goed dat wij vandaag een goede dag hadden. Ze speelden gedurfd en probeerden ons onder druk te zetten. We konden daar steeds onder uit komen, maar moesten daar hard voor werken," analyseert de trainer het Europese avondje.

"Ik had verwacht dat het na een uur wel over zou zijn, maar ze hielden het uiteindelijk knap vol. Steaua is een goed voetballende ploeg, als het de ruimte krijgt. Gelukkig wisten we daar een antwoord op te vinden."

De winnende coach liet zich tijdens de persconferentie niet door de Nederlandse en Roemeense pers overhalen om al vooruit te blikken op een confrontatie met Chelsea. De Engelsen deden vanavond goede zaken door in de slotfase met 1-0 te winnen op bezoek bij Sparta Praag.

"Dat is inderdaad verleidelijk, maar doen we niet. Het is duidelijk dat we een goede uitgangspositie hebben, maar we zullen daar zeer geconcentreerd en behoedzaam moeten zijn voor een vroege tegengoal."

"Ik verwacht geen vijandige sfeer, maar wel een heksenketel. Hun fans zullen negentig minuten fanatiek achter de ploeg gaan staan. Aan ons de taak om ze stil te krijgen. Zelf genoot ik van dat soort wedstrijden. Daar ben je voetballer voor geworden."

Reacties