De familie Nouri is onder de indruk van de samenkomst van vrijdag. © Pro Shots

Het was nog maar de vraag of Abdelhak Nouri ooit nog wakker zou worden, maar zijn broer geeft vrijdag in een interview met Salaheddine te kennen dat zijn broertje zich bewogen heeft. “We hebben voor hem gelezen uit de Koran. Er waren goede tekenen tijdens het lezen: hij shakete helemaal, hij trilde helemaal, hij kwam zelfs een stukje overeind.”

In hetzelfde interview toont vader Nouri zich hoopvol: “Wat de artsen ook zeggen, Allah kan hem weer springlevend maken.” Verder in het gesprek roepen vader en broer dan ook op om voor hun zoon en broertje te bidden. 

Nouri’s vader stipt ook de status van zijn jongste zoon aan: “Ook al was hij beroemd en lag de wereld aan zijn voeten.. Ondanks alles was hij bescheiden en heel normaal. Ik zou willen dat veel Marokkaanse jongeren in Nederland ook zijn pad volgen en een goed voorbeeld zijn.”

Na de massale bijeenkomst van vrijdag in Geuzenveld heeft Abderrahim Nouri middels een brief aan AT5 een dankwoord naar buiten gebracht. “We willen iedereen, maar dan ook iedereen die er was of niet was; moslim of geen moslim, Ajacied of Feyenoorder, donker of wit, oud en jong, bedanken voor de steun”, zo begint hij de brief.

De volledige brief is hier te lezen. 

Reacties