Na het eerste deel van Ziyech bij Andy in de bolide, is nu ook het tweede deel online geplaatst. In het eerste deel vertelde een ontspannen Ziyech over zijn turbulente seizoen en blikte hij vooruit op het WK. Deze keer hebben de twee het over zijn complexe relatie met de supporters en de reden van zijn vertrekwens.

Het uitfluiten richting Ziyech begon in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Hij leed veel balverlies, wat tot onvrede bij het publiek zorgde. Ziyech reageerde daar vervolgens op, door na zijn rake vrije trap wat handgebaren richting de tribune te maken. Niet iedereen is te spreken over de houding van de middenvelder, maar zelf is hij zich daar niet van bewust. “Mensen die mij kennen, weten dat ik verre van arrogant ben. Dus ik begrijp dat ook niet.”

Andy stelt dat hij het gedrag van de supporters niet zou pikken en helemaal klaar met het publiek zou zijn. “Dat gevoel had ik ook. Ik dacht bij mezelf: krijg allemaal de kolere. Maar op een gegeven moment besef je wel dat je energie in de verkeerde dingen steekt,” antwoordt Ziyech.

Verder maakt de Marokkaans international zich er niet echt druk over. “Ik was er eigenlijk helemaal niet mee bezig. Maar omdat het op een gegeven moment alleen maar daarover ging, leek dat wel zo. Ik was er misschien drie dagen mee bezig, daarna wilde ik doorgaan.”

Dat Ziyech weg wil bij Ajax, is allang geen geheim meer. Maar de ingewikkelde relatie met de supporters is daar zeker niet de belangrijkste reden voor. “In de winterstop had ik al het gevoel dat ik in de zomer wilde vertrekken. Ik had het hier wel gezien. Het is, denk ik, als 25-jarige ook helemaal niet gek om na zes jaar in de eredivisie een stap te willen maken.”

“Ik heb tijdens wedstrijden een prikkel nodig. Vorig jaar was ik na een wedstrijd echt helemaal gesloopt. Dit jaar had ik soms het gevoel dat ik eigenlijk niks had gedaan,” vervolgt Ziyech.

De kans dat we de spelmaker na de zomer nog terugzien in een Ajaxshirt is minimaal, maar eerst wil hij zich focussen op het WK. Daar neemt hij het in de groepsfase met Marokko op tegen Iran, Spanje en Portugal.

Reacties