PSV trekt vaker mensen aan met een verleden bij Ajax. © Pro Shots

Oh jee, ophef in het land der e-sports en het slaat over naar virtuele tribunes. Wat is er aan de hand? PSV presenteerde vrijdag een nieuwe e-sporter, Tony Kok. Tony komt over van Telstar, maar blijkt supporter van Ajax en een beetje grof. Reden voor PSV om de samenwerking alweer te stoppen.

De een vindt e-sports iets belangrijker dan de ander, maar de gemiddelde supporter van een club komt sowieso in actie als blijkt dat jouw cluppie een supporter van een andere club vastlegt. In dit geval nota bene een grote concurrent. Precies dat speelt er inzake Tony, PSV en de supporters.

Heel handig is het zeker niet, maar bedenk dat Tony nu 22 jaar oud is en wat tweets voor zijn kiezen krijgt uit het verleden. Hij was toen nog een stuk jonger. Tony twitterde onder meer onderstaande tijdens de editie van Ajax - PSV (2-0) in maart 2012. Grappig genoeg vertelde Tony bij zijn voorstelrondje dat hij 'vrij neutraal' is wat Nederlandse clubs betreft.

Zo kwamen er meer berichten boven water en ook bleek Tony in het verleden nogal grofgebekt. Hij schold diverse keren met ziektes. Dat past niet bij het topsportklimaat van PSV, zo legt directeur Toon Gerbrands uit bij Omroep Brabant. “Zijn verleden als fan van Ajax is niet zo erg, maar er kwamen dingen naar buiten die niet passen bij de kernwaarden van PSV.”

Gerbrands en PSV houden het er dus op dat niet zozeer de voorliefde voor Ajax het probleem, maar wel de beledigende teksten van soms jaren terug. Een filmpje met spijtbetuigingen bleek niet voldoende. “Dit accepteren we van niemand bij PSV,” aldus Gerbrands. “We moeten zelf beter onderzoek doen en in de spiegel kijken, maar er kwam te veel naar buiten en dan stoppen we ermee.”

Gerbrands vond het daarom beter te stoppen gezien de 'kansloze situatie', maar het is wel grappig dat PSV stelt dit gedrag van niemand te accepteren. Dit terwijl er ook door Joshua Brenet genoeg aparte dan wel beledigende tweets zijn geplaatst, zo blijkt uit screenshots die weer eens opduiken. Dat hij ermee wegkomt, is waarschijnlijk het verschil tussen Fifa spelen op de computer of voor het echie.

Wie benieuwd is hoe PSV het een en ander probeert recht te breien, kan terecht op het Twitter-account van perschef Thijs Slegers. Grappig genoeg werd vijf minuten na het slechte nieuws over de e-sporter het opnieuw huren van Marco van Ginkel aangekondigd.

Reacties