Succes in Brugge, Ricardo! © Pro Shots

Die Belgen verzinnen altijd mooie dingen. Het ging dit keer om een princiepsakkord tussen Club Brugge en Ajax, maar inmiddels is het al definitief. Ricardo van Rhijn vertrekt bij Ajax. De rechtsback was al een tijdje uit beeld geraakt.

Het is ook geen verrassing dat Van Rhijn nu definitief de deur achter zich dichttrekt. Hij kreeg in de diverse oefenpotjes al geen speeltijd meer. Dit om geen risico's te nemen met het oog op zijn aanstaande vertrek. Een goede keuze, zo blijkt. Alles is nu officieel.

Van Rhijn tekent bij Blauw Zwart een contract voor drie seizoenen en hoopt op de route-Denswil. Stefano Denswil was bij Ajax net zo goed op het tweede plan geraakt, om vervolgens naar België te verkassen en kampioen te worden. De moeilijke start van Denswil slaat de opvolger van Thomas Meunier waarschijnlijk liever over.

Kenny Tete slaagde er vorig seizoen in Van Rhijn uit de basis te spelen en sindsdien vernamen we weinig meer van de nummer 2, die zelfs nog een tijdje international was. De instelling van Van Rhijn valt te prijzen. Hij zeurde nooit, wilde alleen maar harder werken als het tegenzat en uitte geen onvertogen woord over Ajax.

De 25-jarige Van Rhijn had nog een contract tot medio 2018, maar Ajax laat hem voor een zacht prijsje gaan plus een percentage (15 procent) bij een toekomstige transfer. Berichten uit België dat het jeugdproduct van De Toekomst salaris inlevert kunnen we prima plaatsen, het komt over als Van Rhijn ten voeten uit.

Reacties