Arek Milik maakt de winnende treffer in de heenwedstrijd van 2015. © Pro Shots

Arek Milik speelde een doorslaggevende rol in de twee eerdere onderlinge confrontaties tussen Ajax en Legia Warschau in 2015. De Pool scoorde drie van de vier treffers en ziet Ajax opnieuw als favoriet.

Door Sander Zeldenrijk

“Ja, die twee doelpunten in Warschau voelden als trainingsdoelpunten, omdat er geen enkele Ajaxsupporter in het lege stadion was om ze mee te vieren,” zegt Arek Milik lachend. Dat zal donderdag anders zijn. Het Wojska Polskiego-stadion kan zo’n 32.000 fans herbergen en de verwachting is dat het stadion tot de nok toe is uitverkocht.

De Poolse aanvaller van SSC Napoli verwacht dat Legia sterker voor de dag komt dan twee seizoenen geleden. “De ploeg speelde voor de winter Champions League en die ervaring heeft Legia rijker gemaakt. De intensiteit van die wedstrijden is iets speciaals en maakt je beter. Zoals zo vaak waren er gedurende de winterstop wel weer veel transfers, maar in algemene zin denk ik dat Legia nu betere spelers heeft.”

Dat trainer Jacek Magiera zijn team doorgaans attractief laat spelen, zegt Milik nu niet veel. “Legia kan inderdaad aanvallend spelen, maar ik verwacht dat ze zich in de eerste wedstrijd thuis zullen terugtrekken en op de counter gaan loeren. Daaruit kunnen ze scoren. Dat deden ze thuis drie keer tegen Real Madrid en uit vier keer tegen Borussia Dortmund.”

Desgevraagd zet de 76-voudig Ajacied zijn geld op Ajax. We hadden niet anders verwacht, maar welke motivatie schuilt achter zijn keuze? “Uiteindelijk heeft Ajax meer kwaliteit. Dat ze eerst uit spelen, zie ik ook als een voordeel. Elke Ajacied denkt aanvallend. De ploeg speelt met plezier en wil het publiek vermaken. Dat zie ik ook liever beloond worden dan ploegen die rond hun eigen strafschopgebied blijven hangen.”

 

Reacties