Mazraoui wilde eerder natuurlijk wel in minuut 89 invallen. © Ajax Images

Noussair Mazraoui is door Erik ten Hag definitief bij de A-selectie gehaald. De op meer plekken inzetbare middenvelder maakte officieel nog deel uit van de selectie van Jong Ajax, maar zat de laatste weken vrijwel altijd bij het eerste.

Mazraoui maakte begin februari, thuis tegen NAC, zijn debuut in het eerste elftal. Dat debuut duurde hooguit twee minuutjes, want toen klonk het eindsignaal al. In tegenstelling tot Amin Younes was die invalbeurt voor Mazrouai destijds natuurlijk wel een beloning. Inmiddels staan er drie officiële duels op zijn naam.

Ten Hag liet direct na NAC-thuis al weten dat de jongeling hem in positieve zin opviel. “Hij is me opgevallen in de weken dat ik hier nu werk. Hij kan offensief op het middenveld het beste uit de voeten. Hij is een heel dynamische, sterke speler, maar technisch goed en weet vanuit zijn positie goede keuzes te maken.”

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat Mazraoui op amateurbasis bij Jong Ajax voetbalde. Dat was begin vorig seizoen. Er is in de tussentijd veel gebeurd en de multifunctionele speler klopte kennelijk zo stevig op de deur dat Ten Hag deze openzette om niet meer dicht te doen.

Bij Jong Ajax stelde zijn coach Michael Reiziger het talent steevast op en toonde zich eerder al tevreden over de speler die op verschillende posities uit de voeten kan. “Noussair is een technische speler die altijd goed vrij loopt. Je kunt hem altijd, ook met een mannetje in de rug, goed in de voeten aanspelen. Hij is vrij vaardig, aardig snel, heeft een goed overzicht en kan scoren.”

Reiziger stelde toen al voorzichtig dat het voor Mazraoui tijd was voor een volgende fase. Die lijkt nu dus definitief aangebroken.

Reacties