Dit heeft wel wat weg van het nieuwe uitshirt van Ajax, toch? © Pro Shots

Alles rondom de finale is nieuws. Zeker als het beeldbepalend is. Zo is inmiddels bekend dat Manchester United woensdag tijdens de finale van de Europa League zijn blauwe uitshirt draagt. Grappig genoeg heeft dit tenue veel weg van het nieuwe uitshirt van Ajax.

Manchester United heeft zijn nieuwe uittenue al gepresenteerd. Dat is niet blauw, maar op de grens van grijs en zwart. Inclusief een kek motiefje dat doet denken aan de jaren negentig. Ajax draagt soms alvast zijn nieuwe uitshirt, de Mancunians doen dat anders.

Daley Blind en zijn ploeggenoten trekken gewoon hun blauwe uitshirt aan, zoals ze dit seizoen al veel vaker hebben gedaan. Aangezien Ajax thuis speelt en aantreedt in rood-wit, gaan we er voor het gemak even vanuit dat de Engelsen een blauwe broek dragen.

Hoe dan ook kom je uit op het tenue dat je hierboven op de foto ziet. De thuisploeg werd voor aanvang van de halve finales bepaald, door middel van loting. Omdat Ajax van de vier ploegen als eerste uit het balletje kwam, speelt het de finale op papier thuis. Wel lijkt het blauwe shirt op het vers gepresenteerd uittenue, kijk maar!

Manchester United bewaart goede herinneringen aan blauwe uitshirts in een finale, zo begrijpen we vanuit de Britse pers. De Europacup 1-finale van 1968, tegen Benfica, werd in het blauw met 4-1 gewonnen, al was er wel een verlenging voor nodig.

Als je benieuwd bent naar een compleet verhaal over de tenues die Manchester United droeg tijdens finales, kun je hier klikken. Al kunnen we ons best voorstellen dat je het overslaat.

De Europese successen van Ajax in het karakteristieke thuisshirt zijn amper op te sommen, al ging de laatste finale hierin wel verloren. Dat gebeurde in 1996.

Reacties