Jari Litmanen voelt zich geen toerist in Amsterdam © Pro Shots

In een interview met Ajax.nl heeft Jari Litmanen aangegeven hoe groot zijn liefde voor de stad Amsterdam is: “Ik ben Amsterdammer. Zo voel ik dat tenminste. Zodra ik op Schiphol land, voel ik dat ik thuis kom.''

“Weet je wat het is? Ik ben fysiek misschien wel weg, maar in mijn hoofd ben ik altijd in Amsterdam”, bekent Litmanen. Hij vervolgt zijn lofzang door aan te geven wat de hoofdstad hem als persoon gebracht heeft: “In Amsterdam werd ik volwassen. Voor mij is Amsterdam nooit uit mijn systeem gegaan.”

De Europees topscorer aller tijden van Ajax geeft aan dat hij Amsterdam vaak bezoekt: “Ik bezoek Amsterdam heel vaak. Zo vaak zelfs, dat mensen zich afvragen of ik hier weer woon.” De Fin laat ook weten dat hij zijn kinderen in de toekomst wil meenemen naar Amsterdam: “Ik wacht tot ze iets ouder zijn. Dan begrijpen ze het misschien beter en kan ik meer vertellen over de historie van de stad, de mensen en het voetbal.”

Litmanens band met Amsterdam is niet alleen aan voetbal gebonden: “Ik wandel graag door de stad. Gewoon een beetje ronddolen, Amsterdam voelen. Een kop koffie drinken in een Amsterdams café, een beetje mensen kijken. Dat soort dingen doen me goed.”

Reacties