Opnieuw waait een bericht uit Denemarken over naar Nederland: Viktor Fischer praat pas na de kerstdagen met Ajax verder over verlenging van zijn contract. Zaakwaarnemer Søren Lerby bevestigt dat dit bericht correct is.

Ajax wil verlengen
De achttienjarige Fischer krijgt sinds kort veel speeltijd bij het eerste en vorige week kwam daar het bericht bovenop dat hij op het punt staat zijn contract bij Ajax te verlengen tot 2016. Er werd al gesproken over het zetten van de handtekening.

Dat klonk voorbarig omdat Fischer na Zwolle-uit direct in het vliegtuig naar Turkije stapte om een interland te spelen. De linksbuiten promoveerde zelfs naar de A-selectie en maakte direct zijn debuut voor de nationale ploeg van Denemarken.

Fischers zaakwaarnemer Lerby deelt begin deze week met Tipsbladet.dk dat Fischer de gesprekken met Ajax na de kerstdagen vervolgt. "Dat bericht is gepubliceerd en het klopt," reageert Lerby in gesprek met Ajax Life.

Wat Lerby betreft is er niets raars aan de hand. "Er staan in korte tijd voor Viktor veel wedstrijden op het programma, waardoor er niet eens tijd is met elkaar in gesprek te gaan of even goed na te denken. Het is voor Viktor juist goed als hij zich nu volledig kan richten op zijn sportieve prestaties."

Fischer krijgt speeltijd, grote clubs als Real Madrid, Atletico Madrid en nog een paar houden zijn verrichtingen in de gaten en nu worden de gesprekken over een nieuw contract uitgesteld? Vroeg of laat wordt dat natuurlijk uitgelegd alsof Fischer aast op een snel vertrek naar een grote club. Lerby: "Nee, nee, nee, dit is helemaal niet zorgelijk. Eerst voetballen, in de winterstop tijd voor gesprekken en om na te denken."

"Vergeet niet dat Viktor pas net halverwege zijn huidige contract is," vervolgt Lerby. Hij neemt ook de woorden 'komt wel goed' in de mond, maar licht die niet verder toe. Fischer staat op dit moment tot medio 2014 onder contract bij Ajax.

Een woordvoerder van Ajax bevestigt aan Ajax Life dat Fischer 'een meerjarige aanbieding' heeft gehad, want de club wil graag zijn contract verlengen. Er is recent inderdaad afgesproken op een later moment verder te praten en wat Ajax betreft mag dat ook voor Kerstmis. Ajax verwacht dat bij het volgende gesprek familie van Fischer aanschuift en daar moet een geschikt moment voor worden gevonden.

Reacties