Oh ja, het is ook een stukkie kouder dan twee jaar geleden! © Pro Shots

Legia Warschau - Ajax, kennen we dat affiche niet ergens van? Oh, jazeker. Het lukte Ajax twee jaar geleden om de Polen opzij te zetten en wij hopen van harte dat dit opnieuw lukt. Ook al is veel hetzelfde, we hebben toch drie interessante punten gevonden voor vanavond!

Vijandige sfeer
Grote kans dat het aardig tekeer gaat, vanavond in het Stadion Wojska Polskiego. Bij de eerste ontmoeting waren er helemaal geen supporters welkom, vanwege misdragingen door de aanhang van Legia. “Ik denk niet dat dit het spel beïnvloedt,” zegt Daley Sinkgraven erover.

Het spel misschien niet, het tripje van de meegereisde Ajaxsupporters wel. De groep van 700 man is aangeraden om voorzichtig te zijn in Warschau en in de nacht voor de aftrap bleek sowieso al waarom: er werd door Legia-sympathisanten geprobeerd om een kroeg binnen te komen waar Ajacieden een biertje zaten te drinken. Ook op de wedstrijddag is het onrustig.

Transfers
Er is dan wel veel hetzelfde, er is ook wat anders. Dat wil zeggen. De poppetjes op het veld hebben vrijwel allemaal een ander gezichtje. En een andere naam. Bij Legia was het alleen in de winterstop al een komen en gaan van nieuwe spelers: zeven spelers dragen het stempel nieuwkomer en maar liefst negen spelers vertrokken, onder wie topscorer Nemanja Nikolics. De Hongaar scoorde maar liefst 55 keer in 86 wedstrijden.

Ook bij Ajax is uiteraard veel veranderd. Peter Bosz zit tegenwoordig op de bank en niet Frank de Boer, om maar een voorbeeld te noemen. En we weten allemaal wat er met de diverse basisklanten van toentertijd is gebeurd. Er vielen kikkers uit de kruiwagen en Ajax doet het sinds de winterstop zonder. Vooralsnog worden de kikkers niet gemist.

Ajax stelt Europees weer iets voor
Een Europese uitwedstrijd… Daar kijken we vandaag de dag weer naar uit! Onder De Boer was het maar de vraag welke dwerg Ajax nu weer de voet dwars zou zetten, maar de cijfers van Bosz zijn voorlopig een stuk beter. Van de tien Europese potjes onder zijn leiding verloor Ajax er slechts eentje. En Legia is gewoon een goede loting, zeker in een toernooi als de Europa League. De volgende stap is nu om het toegenomen vertrouwen ook weer te maken.

Reacties