Labyad maakt zich op voor zijn tweede avontuur in de Nederlandse top. © Ajax Images

Zakaria Labyad had zonder Erik ten Hag misschien helemaal niet bij Ajax getekend. De nieuwste aankoop kent de trainer al zijn halve voetballeven en dat was voor hem een van de redenen om belangstelling van PSV te laten voor wat het is.

De 25-jarige Labyad viel bij Ajax op vanwege zijn goede statistieken en dito prestaties bij FC Utrecht, maar binnen Nederland loopt een man als een rode draad door zijn loopbaan en dat is toch echt Ten Hag.

“Ik ken hem al een jaar of negen, sinds mijn zestiende. Ik heb een heel goede band met hem, hij is altijd eerlijk en direct tegen mij geweest. En ik naar hem. Dan krijg je snel een goede band,” stelt Labyad bij zijn voorstelrondje op Ajax TV.

Hoewel Ten Hag in de Johan Cruijff Arena een wereld heeft te winnen, is Labyad alvast binnen. “De keuze voor FC Utrecht was al gemakkelijker vanwege Ten Hag. Dat geldt nu weer, heel simpel. Er was concrete belangstelling van een andere Nederlandse topclub en uit het buitenland, maar ik kies heel bewust voor Ajax.”

Die andere Nederlandse topclub kan er maar eentje zijn en dat is natuurlijk PSV. De Telegraaf schrijft dat technisch directeur Marcel Brands en trainer Phillip Cocu recent nog een uiterste poging hebben gewaagd Labyad weg te kapen bij Ajax, maar dat dit mislukte.

Het leek de multifunctionele speler – inclusief zijn familie – geen goed idee om terug te keren bij de club uit Eindhoven, die hij met de nodige stampij verliet voordat-ie naar het buitenland ging. Best gewaagd, omdat PSV al verzekerd is van een Europese groepsfase.

Het avontuur bij Sporting Lissabon liep op niets uit, maar via Vitesse en Fulham is Labyad nu toch terug aan de Nederlandse top. Ouder en wijzer, hopelijk wordt het nu wel een succes.

Reacties