Met de beleving van Kristensen zit het wel goed! © Pro Shots

Het was voor veel Ajaxsupporters een verrassing om te horen dat Joël Veltman moest banken tegen sc Heerenveen (4-1). Minder verrassend was dat Rasmus Kristensen de aanvoerder verving. De Deen kijkt zelfkritisch terug op zijn optreden.

“Ik probeerde de stabiele factor te zijn, mijn ding te doen en ook offensief te spelen. Ik was stabiel, geef mezelf een 6,5,” aldus de rechtsachter die inderdaad tamelijk onopvallend speelde, zeker in aanvallend opzicht.

Ten Hag gaf in zijn toelichting op het opstellen van Kristensen aan dat de aanpassingsperiode van de Scandinaviër voorbij is. “Hij dient zich aan op de training. Ik wilde meer druk aan de zijlijn op rechts. Rasmus kan veel dynamiek brengen en dat heeft hij ook gedaan.”

Juist die dynamiek was zondag niet opvallend zichtbaar, terwijl Kristensen bij vlagen ook verdedigend wat makkelijk voorbij werd gelopen als hij in een een-tegen-een-situatie kwam te staan. De Deen is zelf de eerste die na zijn komst aangaf dat hij verdedigend nog stappen moet maken.

Kristensen hoorde tijdens de zaterdagtraining dat hij de plek van Veltman zou innemen. “Dan zie je in de grote partij hoe de opstelling is, dus toen wist ik dat ik zou starten,” legt de rechtsback uit op Ajax’ website.

“Ik ben erg blij dat we de drie punten hebben gepakt,” stelt Kristensen, die inderdaad tijdens de wedstrijd opviel door zijn bevlogen juichen in de situaties dat er ook daadwerkelijk gejuicht kon worden. Je kunt gerust stellen dat het met zijn wedstrijdbeleving wel snor zit.

Op het duel met de Friezen kijkt Kristensen met een goed gevoel terug. “Tijdens de wedstrijd was er wat verwarring, want we hadden ‘m veel eerder in het slot kunnen gooien. Maar we hebben met een geweldige verdediging gespeeld, erg compact. Al met al vond ik het een goede wedstrijd.”

Reacties