Alles wat bij Kozakken Boys wel kon, kan in Scheveningen en Den Haag niet. © De Brouwer

Het protest van Ajax tegen de speellocatie van het bekerduel met Scheveningen heeft weinig uitgehaald. De voetbalbond wees het af. Dit betekent dat het treffen ‘gewoon’ wordt afgewerkt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, zonder uitfans.

De KNVB zegt het uiteraard te betreuren dat er geen uitsupporters welkom zijn, maar dat hebben we al wel vaker gehoord. De voetbalbond betreurt het ook dat Ajax door de gemeente Den Haag niet is betrokken bij het vooroverleg.

“Er wordt op aangedrongen om op korte termijn opnieuw in overleg te treden met alle betrokken partijen om te bezien of een situatie als deze in de toekomst kan worden voorkomen,” aldus de KNVB.

Met andere woorden: daar hebben we nu niet zo veel aan. Feit is dat SVV Scheveningen - Ajax volgende week woensdag in Den Haag moet worden gespeeld, zonder dat hierbij uitsupporters aanwezig zijn. De aftrap is om 18.30 uur.

De burgemeester van de gemeente Den Haag, Pauline Krikke, verbood de wedstrijd op sportpark Houtrust onder het mom van veiligheid. Het bekerreglement schrijft voor dat de thuisclub mag uitwijken naar een alternatieve plek en dat hier extra voorwaarden aan mogen worden gespeeld.

In dit geval bepaalde de burgemeester dat de bekerwedstrijd kan worden gespeeld onder de voorwaarde dat er geen Ajaxsupporters bij aanwezig zijn. De Ajacieden zijn op hun beurt van plan om met 249 man te gaan demonstreren. Er is voor dit aantal gekozen omdat er dan geen vergunning nodig is, al kan de demonstratie ook altijd nog verboden worden.

Reacties