Younes schiet al een tijdje niet meer raak, Kluivert vindt wel het net. © Pro Shots

“Ik wil supporters graag mijn schot met rechts laten zien,” meldde Justin Kluivert een tijdje terug. Hij moest toen wachten op zijn kans. Van wachten is nu geen sprake meer, van een kans grijpen wel. Kluivert scoorde tegen Willem II ook weer op fraaie wijze en heeft de smaak te pakken.

De nog altijd pas achttienjarige Kluivert zat er de laatste weken lekker in. Hij maakte een hattrick tegen Roda JC, trof twee keer doel tegen FC Twente en poeierde de belangrijke gelijkmaker binnen tegen Willem II, waarna Ajax uitliep naar 3-1.

“Ik heb altijd gezegd: als je een kans krijgt, moet je die met beide handen pakken. Ik hoop deze stijgende lijn nog verder omhoog te laten gaan en wie weet waar het eindigt,” deel Kluivert in de microfoon van de NOS.

“Het is niet de eerste keer,” merkt hij op over zijn rake schoten. “Als je dat ook in je pakket hebt, is het alleen maar goed. Buitenom gaan is ook belangrijk, maar binnendoor komen, als je dat in je hebt, kan ook belangrijk zijn.”

Waar Amin Younes vaker faalt dan succes heeft in de afronding, is het bij Kluivert de laatste weken precies andersom. Hij vindt de verre hoek en ook nog op zo'n manier dat keepers geen redding meer kunnen brengen. Het enige wat de doelmannen resteert, is vissen.

Kluivert beheerste tegen Willem II ook nog eens de kunst van het scoren op het juiste moment. Ajax had het moeilijk, worstelde met zichzelf, maar kwam boven nadat de poeier van Kluivert in de winkelhaak was geëindigd.

“De trainer werd ontslagen, dat maak je ook niet altijd mee. Gelukkig hebben we elkaar, als jongens in het team. Dat voelt goed,” aldus de linksbuiten, die het jammer vindt dat Marcel Keizer moest vertrekken. “Hij is een goede trainer, voor mijn gevoel. Ik vind het eigenlijk wel jammer.”

“We hebben mooie dingen samen meegemaakt, slechte dingen ook. Het is best ingewikkeld, want we hebben veel meegemaakt. De trainer was er zaterdag en liep iedereen langs, om ons gedag te zeggen. Sommigen zeiden terug dat ze het jammer vonden, ik ook.”

Reacties