Niemand juicht zo mooi als Klaassen, we gaan hem missen. © De Brouwer

De transfer waarvan je wist dat die ging komen, is er eindelijk. Davy Klaassen speelt komend seizoen bij Everton. Ajax raakt daarmee de aanvoerder kwijt, daar staat tegenover dat de club uit Liverpool flink wat euro’s overmaakt naar Amsterdam.

Everton betaalt 27 miljoen euro aan Ajax, over eventuele bonussen meldt de club niks. Niet gek voor een speler met een tweejarig contract. Klaassen is daarmee na Arek Milik (32 miljoen euro) de tweede toptransfer in een jaar tijd.

Klaassen speelde sinds 2004 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte in november 2011 zijn debuut in het eerste in de Champions leaguewedstrijd in en tegen Lyon (0-0). In totaal speelde hij 180 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. En maakte hij 55 doelpunten. De afgelopen twee seizoenen was Klaassen aanvoerder van Ajax.

Klaassen werd met Ajax drie keer kampioen van Nederland (2012, 2013, 2014) en won een keer de Johan Cruijffschaal (2013). Als aanvoerder tilde Klaassen geen prijs omhoog, maar hij bereikte wel de finale van de Europa League. Misschien is dat nog wel knapper dan welke prijs dan ook.

Maar meer nog dan aan zijn doelpunten en behaalde prijzen denken we bij Klaassen aan zijn mooie manier van juichen. Hij liet op en naast het veld merken dat hij een echte Ajacied is.

Met het vertrek van Klaassen verliest Ajax een supporter in het veld die toevallig ook nog heel goed kan voetballen. We gaan hem missen en hopen Klaassen nog een keer terug te zien, op het veld of de tribune.

Reacties