Voor Ziyech geen Afrika Cup, hij vloog gewoon mee naar Portugal. © Pro Shots

Hakim Ziyech doet definitief niet mee aan de Afrika Cup. Ondanks een aantal geblesseerden roept bondscoach Hervé Renard de middenvelder niet op. Vervelend voor Ziyech, maar fijn voor Ajax. Zo denkt Davy Klaassen er ook over.

“Ik was blij verrast toen ik zag dat hij niet was opgeroepen,” vertelt Klaassen in gesprek met Ajax TV. De aanvoerder had zich net als vele Ajacieden vast al ingesteld op een maandje zonder Ziyech. Lange tijd leek er geen twijfel over mogelijk, Ziyech zou naar de Afrika Cup gaan.

Maar tijdens de interlandperiode in oktober waren – met de kennis van nu – al de eerste voortekenen te zien. Ziyech kwam niet in actie tijdens de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon (0-0). De volgende interlandperiode moest hij door een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Klaassen is dus blij dat zijn collega op het middenveld geen wedstrijden bij Ajax mist. Al heeft hij ook met Ziyech te doen. “Voor hem zal het in het begin wel lastig zijn geweest. Ik denk dat-ie nu hij hier is zich er wel overheen heeft gezet. Wij zijn gewoon blij dat zo’n speler bij ons kan blijven,” aldus Klaassen.

Over Andre Onana is nog steeds geen duidelijkheid, al zegt Klaassen: “Dat Andre hier blijft, daar zijn we ook blij mee.” Toch zou het nog steeds kunnen dat de keeper wordt opgeëist door de voetbalbond van Kameroen. Hopelijk kunnen we binnenkort ook melden dat Onana definitief niet naar de Afrika Cup hoeft.

Reacties