Dit moment bijvoorbeeld pakt niemand hem meer af. © Pro Shots

Davy Klaassen mag dan zijn verkocht aan Everton, de term ex-Ajacied gaan we hier niet gebruiken. Klaassen is Ajacied en zal dat altijd blijven. Daar hoeft geen 'ex' voor. Toch doet het wat met ons dat hij geen speler meer is van Ajax, en ook Klaassen gaat het niet in de koude kleren zitten. "Het doet mij pijn om Ajax te verlaten," zegt de voormalig aanvoerder.

"Ik heb een fantastische tijd bij de club gehad," gaat Klaassen verder op het digitale thuis van Ajax. "De drie kampioenschappen waren absolute hoogtepunten maar ook de finale van afgelopen seizoen in de Europa League is iets wat ik nooit zal vergeten. Ik heb mooie momenten meegemaakt, die pakt niemand mij meer af."

Wat iedereen zag, wist Klaassen natuurlijk ook, na dertien jaar Ajax, waarvan zes in het eerste elftal, is het tijd voor de volgende stap. Die stap brengt hem in Liverpool, bij Everton. "Everton is ook een mooie club, ik ken de trainer en ben klaar om mij te laten zien in een van de beste competities van de wereld," legt Klaassen zijn keuze uit.

Maar voordat hij echt gaat, heeft Klaassen nog een afscheidswoord voor iedereen bij Ajax. "Op deze plaats wil ik alle fans, maar ook de mensen binnen Ajax bedanken voor de tijd die ik in Amsterdam heb gehad, Ajax zit voor altijd in mijn hart."

Reacties