Trainer en aanvoerder erkennen de kwaliteiten van Nice. © Pro Shots

Vrijdagmiddag werd de loting voor de derde voorronde van de Champions League bekend: Ajax treft Olympique Nice, de ploeg van Mario Balotelli. Trainer Marcel Keizer laat op Ajax.nl weten in de Franse nummer drie een zware kluif te zien: “Nice was de sterkste ploeg die we konden loten.”

Ook aanvoerder Joël Veltman lijkt het geen ideale loting: “Nice is een vrij sterke ploeg. Zeker vorig seizoen hebben ze het goed gedaan.” Hoewel Italiaan Mario Balotelli blikvanger is bij de ploeg, waakt Veltman voor onderschatting: “Niet alleen door Balotelli zijn ze volgens mij derde geworden.”

Voor Marcel Keizer is de ontmoeting met Nice ook een bijzondere, omdat hij zijn plek als hoofdtrainer via een omweg te danken heeft aan Nice. Voordat Borussia Dortmund Peter Bosz aanstelde als nieuwe hoofdtrainer, had de Duitse club eerst geïnformeerd bij Nice, voor de diensten van Lucien Favre. Er werd de Duitsers echter resoluut “nee” verkocht, waarna Bosz gepolst werd en wel vertrok en Keizer een plekje opschoof.

Hoewel de twee niet blij zijn met de loting, relativeert Keizer: “Tegelijkertijd denk ik: waar hebben we het eigenlijk over op dit moment. Maar ook het voetbal gaat verder. We hebben heel slecht nieuws gehad, iedereen is nu natuurlijk erg emotioneel. We hebben vandaag toch gewoon getraind, de gedachten kunnen dan even verzet worden.”

 

Reacties