Het is op het trainingsveld niet per se van: Keizers wil is wet. © Pro Shots

Marcel Keizer borduurt voort op vorig seizoen, zowel wat betreft de plannen van Peter Bosz als zijn werk bij Jong Ajax. Een verschil is nu wel dat Keizer met diverse oudere spelers te maken krijgt. De trainer vindt het prima als die oudjes hun mening geven.

Door Kevin Van Nunen

Keizer vertelde tijdens het persmoment in aanloop naar Heracles Almelo - Ajax over de verschillen tussen Jong Ajax en het eerste elftal, waarna wij van Ajax Life wel eens benieuwd waren: in welke selecties moet hij meer van zichzelf stoppen?

“Jonge jongens zullen heel snel volgen, terwijl oudere spelers ook wel eens kunnen zeggen: het kan ook zus of zo. Dan sta ik open voor een mooie discussie waardoor je team beter wordt, misschien zelfs wel sneller,” reageert Keizer.

“In beide gevallen kun je als team snel stappen maken. Ik denk dat ik redelijk hetzelfde ben gebleven, alleen is het niet zo dat je je ogen moet sluiten voor meningen van oudere spelers. Het is uitstekend om voetbalinhoudelijke discussies met je spelers te voeren.”

Er is weinig verschil tussen de manier van trainen en spelen bij Jong Ajax vorig seizoen tegenover het eerste elftal nu. “Je probeert je spelers mee te krijgen in een richting en dat lukt volgens mij aardig,” vervolgt Keizer, die een duidelijk idee heeft van de ontwikkeling die Ajax moet doormaken.

“We moeten sowieso beter gaan voetballen, tegenstanders langer onder druk houden. Dat doe je niet door goed te verdedigen, maar door goed aan te vallen. En juist te staan voor ballen die eruit vallen, goed om te schakelen. Al die momenten: er zijn zat dingen om te doen en daar gaan jonge jongens in mee. Het is fantastisch dat ze al bij het eerste zitten, maar ze moeten verder.”

Reacties