Horen we ooit het hele verhaal over de mislukte transfer van Younes? © Ajax Images

Amin Younes raakte deze winter verzeild in een transfersoap die zijn weerga niet kent. De Duitser is inmiddels terug in Amsterdam, zegt daar aldoor heel blij mee te zijn, maar blijft stil over wat er nou allemaal aan de hand is. Bijtekenen in Amsterdam lijkt geen optie.

Tenminste, dat blijkt uit de woorden van Marc Overmars in De Telegraaf. De directeur spelersbeleid acht de kans dat Younes bijtekent in Amsterdam zelfs nul procent. “Volgens mijn informatie heeft hij gewoon bij Napoli getekend. Die deur zit dicht.”

Toen Younes onverrichter zaken terugkeerde uit Italië, ging de speler om tafel met Overmars en Erik ten Hag. Hij beloofde zich volledig in te zetten en heeft er inmiddels alweer een aantal speelminuten in het rood-wit opzitten.

Ondanks het volgens alle partijen goede gesprek lijkt Overmars ook niet te weten wat er zich nou precies heeft afgespeeld in Napels. “Al met al is het een transfersoap geweest, waar ik ook nog steeds het fijne niet van weet,” stelt Overmars in Telesport.

Betekent dit alles dat Younes aan het eind van dit seizoen gratis de deur uitloopt bij Ajax? Er was toch een mondelinge overeenkomst met Napoli? Vervalt deze smak geld? Gaat Younes überhaupt nog richting Napoli of ketst het af?

De Italiaanse club heeft inmiddels al laten weten dat ze Younes gewoon verwachten komende zomer. “Hij heeft een contract ondertekend en alle gevolgen zijn voor hem,” waarschuwt advocaat Mattia in Italiaanse media.

Wordt, zoals met zoveel soaps, ongetwijfeld vervolgd.

Reacties