De supporters zijn in ieder geval voor de omdoping. © Pro Shots / De Brouwer

"Laten we hopen dat het achteraf geen gebakken lucht blijkt te zijn”

Vrijdag is het een jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. NRC sprak met zoon Jordi over het leven zonder vader, en de impact van diens overlijden. Een van de passages in dit interview gaat over het al dan niet omdopen van de Amsterdam Arena tot Johan Cruijff Arena. Waar iedereen voor dit initiatief leek te zijn, uit Jordi zich nogal sceptisch over een goede afloop.

Vrijwel direct na het overlijden van Johan Cruijff kreeg het idee gestalte. “Men vond het na mijn vaders dood belangrijk dat het stadion naar hem werd vernoemd. Maar de gesprekken tussen Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam lopen al máánden. Laten we hopen dat het achteraf geen gebakken lucht blijkt te zijn,” aldus Jordi Cruijff in gesprek met NRC.

In december kwam nog naar buiten dat de naamsverandering nagenoeg rond was. Het resterende struikelblok destijds was dat de familie Cruijff niet wilde dat het stadion in de toekomst ook de naam van een sponsor zou dragen. Aandeelhouders van de Arena wilden dat niet bij voorbaat blokkeren, omdat een dergelijke sponsordeal een hoop inkomsten zou kunnen genereren. Het is niet duidelijk of deze kwestie nog steeds de deal afhoudt.

Overigens laat Jordi zich in hetzelfde interview ontvallen dat er in het buitenland wel initiatieven zijn. Of hij hiermee doelt op het omdopen van Camp Nou, zoals eerder ook geopperd werd, is niet duidelijk.

Reacties