De combi onweer en hevige regen zorgt wel voor mooie plaatjes. © Pro Shots

Het is Jong Ajax niet gelukt om zijn perfecte score in stand te houden. De koploper van de Jupiler League kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen laagvlieger RKC Waalwijk. Het gevolg is dat de koppositie nu gedeeld moet worden.

FC Oss is de nieuwe nummer één van de Eerste Divisie, al is het doelsaldo gelijk aan dat van Jong Ajax. Dat de mannen van Michael Reiziger in feite geen koploper meer zijn, hebben ze aan zichzelf te danken.

Jong Ajax speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd overigens die even werd gestaakt omdat het onweer wel erg dichtbij kwam. Toen het sein eenmaal op veilig stond, kwamen de Jong Ajacieden beter in de wedstrijd.

Carel Eiting zorgde na goed wegdraaien voor de voorsprong en er waren heus kansen op meer, maar het was RKC dat kort na rust op gelijke hoogte kwam. Kostas Lamprou had geen antwoord op de inzet van Henrico Drost, die van dichtbij raak knalde.

Eiting dacht in de toegevoegde tijd even zijn tweede treffer van de avond te maken, maar die werd afgekeurd omdat er gevaarlijk spel aan vooraf ging. In de tussentijd waren er ook voldoende mogelijkheden op een tweede treffer, onder meer via Dennis Johnsen, alleen lukte het niet om het net een tweede maal te laten trillen.

“Ik denk dat we te slordig speelden en dus niet goed genoeg waren voor de drie punten,” analyseert Reiziger. “Soms moet je geluk hebben dat een doelpunt dan alsnog valt, maar dat ontbrak er vandaag aan. Na de 1-0 hadden we de wedstrijd moeten beslissen, maar dit zijn jonge jongens. Geen robots.

Jong Ajax mag vrijdag laten zien dat het zijn lesje heeft geleerd, als het op bezoek gaat bij Helmond Sport. Helmond staat negentiende, gelijk in punten met RKC.

Reacties