Een dikke duim voor de initiatiefnemers. © Ajax Life

Aan de zuidzijde van de Johan Cruijff Arena hangt sinds dinsdagmorgen een fraai eerbetoon aan de vorige week overleden Eberhard van der Laan. Het grijze beton is opgesierd door de bekende creatie 'Damsko Strijder' van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf.

Voorafgaand aan de treurinterland Nederland-Zweden zal er in de Johan Cruijff Arena op gepaste wijze worden stilgestaan bij het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Zo is er een minuut stilte en zullen de internationals de laatste WK-kwalificatiewedstrijd met rouwbanden spelen.

Het is overigens niet de eerste keer dat het stadion zich op deze respectvolle wijze laat aankleden. Eerder gebeurde dat ook al na het drama rondom Abdelhak Nouri, toen er aan beide zijden van het stadion een levensgroot doek hing met zijn bekende rugnummer 34 en de tekst Stay Strong Appie.

Een dikke duim voor de initiatiefnemers, maar laten we hopen dat we in de toekomst gewoon weer feestelijke redenen hebben om groots uit te pakken op het beton. 

Reacties