Het valt moeilijk in te schatten of het een leuk bezoek wordt aan PSV. © De Brouwer

Zo’n 1500 Ajaxsupporters maken zich op voor een bijzondere awayday. Het gebeurt niet vaak dat Ajax een mogelijke kampioenswedstrijd speelt zonder dat het zelf enige kans op de schaal heeft. Des te leuker is het om PSV nog eventjes te frustreren.

Met een verschil van zeven punten tussen de koploper en de nummer twee lijkt de competitie wel beslist, al wil alleen de selectie van Ajax hier nog niet echt aan, zo lijkt het. In het uitvak is weinig geloof meer, maar misschien wordt het wel een leuke zondag.

Als je die leuke zondag wilt beleven, dien je wel bijtijds bij de Johan Cruijff Arena aanwezig te zijn. Je kunt tussen 13.15 en 14.15 uur naar binnen via ingang Noord B om vervolgens in een van de twee treinen te stappen die je naar het Philips Stadion brengt.

Alcoholische dranken, blikjes en flesjes zijn niet toegestaan in de trein. Er is dit keer dus ook geen proef met twee biertjes op de heenweg. Je mag wel kleine pakjes drinken meenemen om de keel nog een beetje te smeren onderweg naar Eindhoven.

Het is goed om te weten dat de treinen op de terugweg niet alleen stoppen op station Bijlmer Arena, maar doorrijden naar Amsterdam Centraal. Bij aankomst op het station zijn de toegangspoortjes open en kun je zo naar buiten lopen. Als je op doorreis bent, dien je wel in te checken.

Ook goed om te weten: als je met de auto naar de Cruijff Arena rijdt om daar de trein te pakken, kun je gratis parkeren op het terrein van Borchland. Vanaf daar is het zo’n tien minuten lopen naar Noord B.

Hou het wel netjes, want we hopen hier in de toekomst gratis te kunnen blijven parkeren!

Reacties