Bergdølmo is niet langer de enige Noor die voor Ajax voetbalde. © Pro Shots

Ajax moet kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League veilig zien te spelen in Noorwegen. Om precies te zijn in het Lerkendal Stadion, van Rosenborg BK. We hebben inmiddels informatie over de kaartverkoop voor het uitvak. Die start zaterdag al.

De teller voor de thuiswedstrijd staat op 40.000 kaarten en dus is de kans groot dat het uitverkocht raakt. Dat zien we voor het uitduel niet zo snel gebeuren, maar desondanks geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Of, nou ja, dat laatste geldt vooral als we kunnen juichen omdat Ajax de groepsfase heeft bereikt. We hebben donderdag 24 augustus pas zekerheid, nadat om 20.45 uur is afgetrapt. Het goede nieuws is dat er 849 kaarten beschikbaar zijn.

Een kaartje kost 23,50 euro en dat is inclusief servicekosten. Als je bedenkt dat alles in Noorwegen stukken duurder is dan bij ons in Nederland, valt de prijs voor een kaartje reuze mee. De verkoop start zaterdag, direct voor alle EU-uitkaarthouders, en zondag zijn seizoenkaarthouders aan de beurt.

Bedenk even goed dat je minimaal een clubcard in bezit moet hebben, als je Rosenborg – Ajax vanuit het uitvak wilt meemaken. Een seizoenkaart op bedrijfsnaam voldoet niet en ook kun je geen kaartje van iemand anders overnemen. Een kaartje is strik persoonlijk.

Als je een kaartje koopt, ontvang je in aanloop naar de return informatie over het omwisselen en ophalen van je definitieve wedstrijdkaart.

Reacties