Exotische verrassing Danny Hoesen heeft een opmerkelijk jaar achter de rug. Via Fortuna Sittard en Jong Ajax maakte hij inmiddels al zijn opwachting tegen Real Madrid en trof hij al viermaal doel voor het keurkorps van Frank de Boer. Een mooi jaar, en dan te bedenken dat Hoesen pas over anderhalve week pas 22 wordt.

Acclimatiseren
"Toen ik hier kwam, wist ik wat me te doen stond. Ik moest eerst acclimatiseren, wennen aan de club, aan de mensen, niet alleen aan mijn medespelers. Ik zou beginnen bij Jong Ajax, met als doel van daaruit door te groeien en speelminuten in het eerste elftal te gaan maken. Dat ik nu al zo ver ben gekomen, had ik niet verwacht. Natuurlijk: je hoopt dat het voorspoedig gaat, dat het meezit en dat je dat zelf ook afdwingt. Ik kan alleen maar blij zijn met hoe het nu gaat", vertelt de jonge spits op Ajax.nl.

Maar Hoesen is nog lang niet klaar. "Ik heb nog een hoop te leren en te verbeteren. Als voetballer ben je daar sowieso nooit klaar mee. Laat staan als je pas 21 jaar bent en van een club uit de Jupiler League komt. Sommige dingen gaan vanzelf. Je groeit bijvoorbeeld mee met het niveau van de trainingen, trekt je op aan je medespelers. En je doet ervaring op in het spelen voor vijftigduizend man publiek. Maar je moet ook bereid zijn te investeren in zaken als krachttraining en voeding. Streng zijn voor jezelf."

Ajaxspits
Hoesen merkt dat hij nog moet groeien als meevoetballende spits, iets wat essentieel is om bij Ajax te fungeren. "Het verschil met Fortuna is groot, nog los van het niveau. Met Fortuna waren we vaker de onderliggende partij en speculeerden we vooral op mijn snelheid in de counter. Natuurlijk blijft mijn snelheid een wapen, maar met Ajax spelen we meestal op de helft van de tegenstander en komt het er dus op aan al combinerend kansen te creëren, vaak in heel kleine ruimtes. Dat is bijna een andere tak van sport."

 

Reacties