Het is gelukt om een oplossing te vinden voor Dodenherdenking. © Pro Shots

Het is gelukt om een tijdstip te vinden waarop Ajax - Olympique Lyon kan worden gespeeld. Vanwege Dodenherdenking was dit nogal een dingetje. De donderdag wordt verruild voor woensdag 3 mei en de aftrap is al om 18.45 uur.

Ajax wordt bij de loting voor de halve finales aan de Fransen gekoppeld en speelt eerst thuis. Alleen kreeg het van de gemeente Amsterdam geen toestemming om donderdag te voetballen. Volkomen logisch natuurlijk, Dodenherdenking krijgt terecht alle voorrang.

Het probleem is alleen dat donderdag de vaste speeldag is die de Uefa hanteert in de Europa League. Gelukkig denkt ook de Europese voetbalbond mee en is besloten alvast woensdag 3 mei te voetballen. Iedereen blij!

De uit- en thuiswedstrijd omdraaien was voor Lyon natuurlijk geen optie en woensdag spelen is voor de gemeente prima bespreekbaar. Opgelost, klaar is kees! Het enige punt van aandacht verder is de aftraptijd. Die is op 18.45 uur gezet.

Deze extra vroege aftrap heeft te maken met het feit dat er woensdag 3 mei ook een halve finale in de Champions League op het programma staat. AS Monaco - Juventus. Wedstrijden uit andere competities mogen niet bezig zijn als er in het kampioenenbal wordt gevoetbald, vandaar.

We verwachten spoedig meer informatie over de kaartverkoop voor Ajax - Lyon.

Reacties