Naar de halve finale! Dat kan niet meer fout! © Pro Shots

We zijn niet anders gewend of het is een hele klus om alle mogelijke tegenstanders van Ajax op een rijtje te zetten. Dit keer valt die opdracht reuze mee. Dat is het voordeel van de halve finales van de Europa League halen. Ajax wordt gekoppeld aan Celta de Vigo, Manchester United of Olympique Lyon.

Ajax ontsnapte in Gelsenkirchen op miraculeuze wijze. We gaan nog jaren terugdenken aan deze avond. Dat kan haast niet anders. Het is van 1997 geleden dat de Ajacieden nog eens een halve finale speelden. Veel te lang geleden dus...

Daar komt nu verandering in! De Uefa gaat vrijdag om 13.00 uur loten en dan rolt Celta, United of Lyon uit het balletje als tegenstander van Ajax. Ajax kwam Celta dit Europese avontuur al een keertje tegen: er werd gewonnen en gelijkgespeeld, tegen United gaan we op voor revanche voor de uitschakeling van 2012 en met Lyon staat nog een rekening open uit de groepsfase van de Champions League.

De wedstrijden worden 4 en 11 mei gespeeld. Daar kleeft nog wel een dingetje aan. Amsterdam staat niet toe dat Ajax 4 mei een thuiswedstrijd speelt, vanwege Dodenherdenking. Dat is vrij logisch. Maar de vraag is even hoe dit wordt opgelost. Wordt de thuiswedstrijd verschoven naar woensdag, bepaalt de Uefa dat Ajax sowieso eerst uit speelt of wordt er een andere oplossing verzonnen?

Dat zijn zaken die voor morgen van belang zijn. We kunnen via het digitale thuis van de Uefa en Eurosport volgen hoe de halve finales eruit komen te zien.

Reacties