Gravenberch maakt al op jonge leeftijd indruk in Ajaxshirt. © Pro Shots

Ryan Gravenberch gaat de boeken in als de eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. Voorheen werd de meest veelbelovende speler uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, maar dat verandert nu. De prijs is vernoemd naar het grote talent dat nooit meer zal schitteren in het shirt van Ajax.

Het was donderdag een topdag voor de net zestienjarige Gravenberch, die zijn eerste contract bij Ajax ondertekende. Het contract gaat op 1 juli in en kent een looptijd van drie seizoenen. Maar nog veel mooier is de prijs die hij naderhand ontving.

Gravenberch werd uitgeroepen tot de eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. Ajax kiest jaarlijks het grootste talent van de jeugdopleiding en vanaf nu is de prijs het 'hartjesgebaar' wat Nouri regelmatig maakte.

De uitverkiezing komt Gravenberch toe omdat hij al op zijn vijftiende in Ajax onder 19 actief is, de Future Cup won met Ajax onder 17 en met het Nederlands elftal onder 17 Europees kampioen werd. Tussendoor werd hij ook nog eventjes de jongste doelpuntenmaker ooit in de Uefa Youth League. 

Het leuke is dat Gravenberch al sinds de ouderwetse F1 in de jeugdopleiding van Ajax speelt. Datzelfde geldt voor Brian Brobbey, die ook zijn handtekening mocht zetten onder een eerste Ajaxcontract. Laten we hopen dat het beide talenten goed gaat en ze nog lange tijd schitteren voor de club.

Het is overigens goed om te zien dat de vader en broer van Nouri bij de uitreiking aanwezig waren, net als Edwin van der Sar. We weten allemaal dat er nog van alles speelt inzake de afwikkeling van de trieste gebeurtenissen rondom Nouri, maar hier kwamen beide partijen bij elkaar. 

Ook Nouri's grote vriend Donny van de Beek was van de partij.

 

Abdelhak Nouri Trofee Winner @ryanjiro_ #StayStrongAppie

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Reacties