Aan Ajax de taak om te zorgen dat er niets valt te juichen. © Pro Shots

De heenwedstrijd tussen OGC Nice en Ajax wordt in een uitverkocht stadion gespeeld. De beschikbare kaartjes voor Nice-supporters, dat waren er ruim 30.000, zijn aan de man gebracht. De verkoop ging zo rap vanwege de zeer schappelijk geprijsde kaartjes.

Het kostte slechts 36 uur om het bezoek van Aajx uit te verkopen. Dit heeft natuurlijk te maken met het fijne affiche en het feit dat Nice voor het eerst sinds 1959/1960 weer Champions League hoopt te gaan spelen, maar ook met de kaartprijs.

Een kaartje kostte tussen de 5, 10 of 15 euro en kinderen onder de 11 jaar mogen zelfs gratis en voor niets naar binnen. Dan verkoop je de tent wel uit. Die tent heet overigens de Allianz Riviera en werd gebouwd in aanloop naar het EK van 2016.

Er zijn nog wel wat kaartjes beschikbaar, maar die kunnen enkel door houders van een seizoenkaart worden aangeschaft. De verwachting van Nice is dat deze stoelen ook snel bezet raken en de wedstrijd tegen Ajax woensdag 26 juli voor volle tribunes wordt gespeeld.

Ook Ajacieden profiteren van het goede nieuws van de goedkope kaartjes. De kale kaartprijs voor een uitvakkaartje mag namelijk niet hoger zijn dan het gespiegelde vak, aan de overkant. Meer informatie over de exacte prijs volgt na het vooroverleg tussen beide clubs.

Reacties