Ziyech groeide bij FC Twente ook al uit tot nummer 10. © Pro Shots

Het is vaste prik dat er bij Ajax in de zomer dingen veranderen. De rugnummers zijn een goed voorbeeld. Ook op dit vlak vinden er nog wel eens wisselingen plaats. Donny van de Beek is bijvoorbeeld gespot met nummer 6. En Hakim Ziyech met nummer 10.

We weten dankzij Mitchell Dijks dat de kans groot is dat twee van zijn teamgenoten wisselen van nummer. De teruggekeerde huurling plaatste wat updates op Snapchat en gaf zo de nodige ‘kleedkamergeheimen’ prijs.

Het zat er overigens dik in dat Van de Beek en Ziyech een ander rugnummer zouden krijgen, al is het maar omdat nummer 6 en 10 vrij waren. Riechedly Bazoer (6) vertrok in de winterstop naar VfL Wolfsburg, Klaassen (10) maakte recent een transfer naar Everton.

We delen dit vooral zodat iedereen ervan op de hoogte is dat er veranderingen kunnen optreden. Dit kan van belang zijn als je een Ajaxshirt wilt aanschaffen in de fanshop, met bijvoorbeeld Van de Beek of Ziyech achterop. Het is wel zo leuk om een nieuw shirt met de correcte bedrukking te kopen.

Bedenk even goed wat je doet. De transfermarkt is sowieso nog open en er kan tot na de start van de competitie van alles gebeuren. Vergeet ook niet het voorbeeld van Nemanja Gudelj, die bij nader inzien toch niet vrolijk werd van ‘net-nietnummer’ 12 en wisselde naar 27.

Het kan zomaar zijn dat Andre Onana en Matthijs de Ligt ook een nieuw rugnummer krijgen, maar zeker weten we nog niets. Daarvoor is het wachten op Ajax, dat later deze zomer vanzelf de lijst met rugnummers voor seizoen 2017/2018 deelt.

Reacties