'Rica' durfde het op trainen wel aan op een potje te keepen. © Pro Shots

Ricardo van Rhijn onderneemt momenteel een tweede poging om te vertrekken bij Ajax. De rechtsback bleef tijdens het eerste oefenduel van de voorbereiding, tegen FC Liefering, aan de kant.

Voor Van Rhijn zelf was het handig dat hij niet geblesseerd kon raken tegen de fanatieke Oostenrijkse ploeg, maar de reden dat hij niet speelde moeten we zoeken bij trainer Peter Bosz.

"Ricardo is met een paar clubs in gesprek, en dat ziet er voor hem wel goed uit. Ik heb dan wel liever dat er een jonge jongen speelt. Dat heb ik hem uitgelegd, en hij begreep dat," aldus Bosz. "Als het op niets uitloopt, dan keert hij gewoon weer terug."

De positie van de 25-jarige Van Rhijn werd in de tweede helft van het verloren oefenpotje (4-3) ingevuld door Matthijs de Ligt en Pelle Clement. Bosz liet zijn ploeg de tweede helft in 3-4-3-formatie spelen, waarbij de positie van rechtsback dus niet volledig werd ingevuld.

Van Rhijn staat nog tot medio 2018 onder contract. De situatie had al helemaal anders kunnen zijn, ware het niet dat een transfer naar Galatasaray afgelopen winter op het nippertje geen doorgang vond.

Het lijkt er verder voorlopig op dat Kenny Tete zeker is van een basisplaats.

Reacties