Nouri wil zichzelf vaker laten zien aan het grote publiek. © Pro Shots

Wachten op je kans is lastig, zeker als je al jaren als hét talent van Ajax wordt gezien. Abdelhak Nouri weet er alles van. Hij wil niets liever dan doorbreken bij Ajax 1, maar weet dat hij ook geduld moet hebben. "Het brandt van binnen, maar ik weet er inmiddels goed mee om te gaan."

De 19-jarige Nouri voelt wel vertrouwen, zeker na de transfers van Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj. "Er spreekt vertrouwen uit dat er na hun vertrek geen vervangers worden gehaald. Dat voelt goed, mede daardoor zit ik lekker in mijn vel," vertelt Nouri in gesprek met De Telegraaf.

Nouri debuteerde dit seizoen in Ajax 1. In het gewonnen bekerduel met Willem II (5-0) kreeg de middenvelder zijn eerste speelminuten en scoorde hij direct. Nouri kreeg in het vervolg vooral speeltijd in wedstrijden waarbij Peter Bosz de B-ploeg een kans gaf.

Nouri hoopt dat hij zichzelf vaker en langer mag laten zien in de hoofdmacht. "Ik wil me bewijzen in het eerste, maar dat gaat stap voor stap. Ik ben bij de selectie gekomen, kreeg mijn minuten en hoop nu op langere invalbeurten."

Reacties