Tete zat veel op de bank, maar speelde onder Bosz toch nog 1567 minuten. © Pro Shots

Als het aan Galatasaray ligt, heeft Ajax binnenkort een rechtsback minder. De Turkse club wil Kenny Tete overnemen. Ajax zou al bijna akkoord zijn met Gala, maar Tete lijkt eerst nog te willen wachten of er andere clubs komen.

Tete heeft nog een contract voor een jaar, dat betekent bij Ajax verlengen of vertrekken. Overmars liet al enige tijd geleden weten dat de contractonderhandelingen zijn afgebroken. Daarmee lijkt een vertrek de enige optie.

Maar het is nog lang niet zeker of Galatasaray de nieuwe club wordt van Tete. Volgens het AD zou hij liever naar een grotere competitie dan de Turkse gaan. In De Telegraaf voegt zijn zaakwaarnemer Mini Raiola daaraan toe: "Ik ben met een heleboel mensen in gesprek."

Ajax zou drie miljoen euro, wat bonussen en een doorverkooppercentage verlangen voor Tete. Het AD meldt dat Ajax en Galatasaray vrijwel akkoord zijn over de transfersom. Of Tete ook voor de Turkse competitie kiest, is dus nog afwachten.

Tete maakte aan het einde van seizoen 2014/2015 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. In het seizoen daarna maakte hij veel indruk, tot-ie geblesseerd raakte aan zijn enkel. Joël Veltman nam zijn plek op rechtsback over om die niet meer af te staan, al kreeg Tete aan het begin van het seizoen nog een kans.

Hoewel veel supporters maar niet begrepen dat eerst Frank de Boer en afgelopen seizoen Peter Bosz de voorkeur gaven aan Veltman, bewezen veel statistieken het gelijk van de trainers. Tete haalde grote delen van het seizoen – in de minuten die hij kreeg en dat waren er toch nog 1567 – niet zijn niveau. Pas in de laatste periode was zijn vorm weer terug.

De kans is dus groot dat Tete komend seizoen in een ander shirt laat zien hoe goed hij is. Bovendien bestaat de kans dat Veltman ook vertrekt. Dan moet Ajax ineens heel hard op zoek naar nieuwe rechtsbacks.

Reacties